liksom en herdinna

Min dag har varit varm och kall. Dålig på vissa sätt men samtidigt riktigt bra. Jag var till Forsa Folkhögskola idag för att fråga om kursen jag vill gå, beroendeterapet. Man måste vara 21 för att få ansöka och eftersom att jag fyller i juli ville jag veta om det skulle bli problem för mig att ens söka innan jag fyllt 21. Men som tur var så skulle inte det vara något problem! Jag träffade en riktigt trevlig kvinna som har hand om och är ansvarig för kursen, vi pratade lite och jag tror att jag gjorde ett bra första intryck. Det kändes riktigt bra!

Så jag åkte från Forsa med mer information och lite papper jag behöver. Med ett stort leende.


Efter det åkte jag till Errol på hemmakväll och stannade där tills han slutade. Hjälpte till med att gå ut med filmer för det är jag köng på. Fyllde på en kyl, sen åkte vi och käkade massiva mängder på medelhavskällar'n. Jag åt plankstek och Errol åt en egendesignad pizza. Rullandes drog vi hem och bestämde oss för att skippa gymmet ikväll för att titta på en b-skräckis. Det låter pra som Lotta skulle sagt.


Imorn ska jag jobba på natthärbärget. Och nu ska jag grunna på ett personligt brev som ska ingå i min ansökan till folkhögskolan.


Pusshäj.


att våga

Jag har funderat ut en plan nu, över vad jag vill göra och hur jag skulle vilja att mitt liv ser ut om något år. Den har ändrats några gånger. Kanske fler än några gånger, och det känns faktiskt äntligen som något som kommer att hända. På riktigt.

Jag ska söka beroendeterapeututbildningen på Forsa Folkhögskola som börjar i augusti och jag hoppas att jag kommer in. Om jag kommer in så är det en utbildning på nästan 40 veckor med 10 veckors praktik. Det skulle vara otroligt intressant och känns som något jag skulle kunna göra. Och vara bra på.





Men det är läskigt.

the road mix

Lyssnar på jättebra Band Of Horses och väntar på min mami och mina två syskonbarn. Vi ska äta och mysa lite. Ikväll jobbar jag liksom jag gjorde igår. Det var helt ok igår, inte för mycket och ändå stod man aldrig still. Ikväll blir det nog mer skulle jag tro...Fast jag ska ändå dansa med Hanna inatt. Hihi.



we write our story

Vaknade vid tio av att en telefonförsäljare ringde och sökte mig, Errol som svarade sa "honärutomlandshejdå!". Dog lite, sen precis när jag höll på att somna om så påminde Errol mig om att jag har tvättid. Yes, precis vad jag ville!

Slängde in tvätten, var bitter fram till ungefär halv tolv. Vi gick på stan en sväng. Upptäckte att det var sjuk rea. Jag köpte tre par superfina spetstrosor och en svart scarf på Lindex för 55 spänn. Och sen valde Errol ut en skitsnygg dubbelknäppt kavaj till mig från MQ. Den hade kostat 999:- men det var 70% på den. Vääääärt.

Vi gick och åt lunch på Radjos med Errols kusin, det var helt okej mat där. Lite bättre lunchrestaurang liksom.

Nu sitter jag och tittar på Family Guy och tar det lugnt innan jag ska jobba natt på härbärget. Det går jättebra att jobba där, känns bra att hjälpa till.



Jag saknar Stina, Lotta och Bonnica. Kom hem då, damn it.


just an illusion



Nice 2010


de sista stegen till ett annat land

God kväll.

På TV:n bredvid mig rullar South Park, män som hoppar på sina förstorade testiklar. Jag borde kanske slå på ljudet och kolla vad fan det är som händer men hittar inte orken. Det är intressant med mig tycker jag, jag har inte ork att slå på ljudet på TV:n men jag orkar gymma fyra gånger i veckan. Kanske för att jag bryr mig lite mer om beach '11 än varför män hoppar runt på sina förstorade testiklar. I don't know...


Amy Winehouse sjunger "What's inside her never dies." Kanske är det så. Det är så tamigfan!


Errol kommer hem när som helst och då ska vi ta pusselbitar på Donkey Kong Returns. Men innan det blir det nog en ansiktsmask och en liten hårinpackning. Älskart! Letade länge och väl efter en hårinpackning som kunde få bukt med mitt frissiga hår. Det var väl inte skitilla men lika bra att mota olle i grind som vi säger här uppe. Nu är mitt hår supersmooth i alla fall. Tack vare SachaJuan. Och han som jobbar på Kicks.


Righteous Brothers - Unchained Melody spelas i bakgrunden till denna text. Filmnörd som jag är, samt lite morbid och brutal spelas en scen upp i mitt huvud. Unchained Melody är en perfekt låt till en riktigt mättad självmordsscen i äkta Tarantino-anda. Det ska vara en kvinna i slowmotion och helst en överdos som man själv får analysera om det var meningen eller inte. Kanske både och, eller så kanske personen i fråga helt enkelt inte brydde sig tillräckligt mycket.




Oh my love, my darling
I've hungered


Life to Thina! Thina, do you read me?

Tusen och åter tusen ideér, tankar och "jag skulle vilja" går runt i huvudet, men det händer inte speciellt mycket. Är det verkligen så jävla svårt att förverkliga något man vill? Jag har ju redan gjort det förut så jag borde veta hur man gör! Jag ville jobba utomlands, so I did. Nu vill jag...ja vad fan vill jag? Jag vill allt!

Läste igenom hela min blogg igår, som är ungefär två år gammal. Kände att jag var fan så mycket roligare förut. Eller jag skrev roligare, Errol tyckte dock att jag skrev osammanhängande och efter en mörk blick från mig så var den diskussionen över. Jag är nog lika rolig nu som förr men jag hittar liksom inte inspirationen till att dela med mig av det.

Som till exempel läste jag att jag hade hittat på ett nytt djur "Panta", en blandning mellan en panda och en panter. Till det hade jag författat en hel fejkad intervju med en äldre par från skogarna i Norrland. Alltså, va? Vilken fantasi! Vilket sinne!

Å ena sidan skulle jag vilja vara den där tjejen igen, men å andra sidan vet jag så mycket nu som jag inte gjorde då. Lärt mig så mycket om mig själv. Jag är lika bitter som jag var då, men jag använder inte bloggen på samma sätt. Jag tror jag ska börja faktiskt!



Idag började dagen som ungefär alla andra dagar med att Errols mobilalarm ringer trehundra år för tidigt och vi somnar om. När han gick till jobbet kirrade jag frukost, åt min dagliga vitamintablett (ja, vad är det?) och tittade på Hem till gården. (Ja, vad är det?). Och jag sitter fortfarande på samma fläck. Funderar på om jag ska traska ner till Errol på jobbet och störa honom lite. Han hatar när jag låtsas att jag är en katt. Det får jag inte göra i butiken. Jag har fått en gräns satt där. Får inte tassa på honom med min låtsaskatt-tass. Tråkigt.


Hoppas att ni har antecknat!


BREAK ON THROUGH THE OTHER SIDE

Idag har jag och Errol varit på bilprovning, pärlan klarade biffen utan problem! Det var så skönt att höra att det inte blev någon tvåa i år med tanke på att förra året så blev det tre stycken tvåor...inte lika roligt.


Gjorde även min allra första köttgryta idag. Det gick däremot åt helvete.






fredag

Det är fredag och alla har helgledigt, MEN min "jobbvecka" börjar om några timmar och med det sagt så har jag snott en lista av Lotta vars blogg heter http://whereisandrae.blogg.se.


2010 FÖR MIG


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag flög själv för första gången själv!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag lovade inget, alltså höll jag inget. 
  

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nja, mer folk jag känner!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5.Vilka länder besökte du?
USA, Spanien två gånger och Frankrike

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Jag vill fortsätta resa mycket, se massa coola saker och träffa Stina och Bonnica mer!
 

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
13/7 då jag och Errol förlovade oss  

8. Vad var din största framgång 2010? 
Att jobba i ett annat land, helt ensam

9. Största misstaget?
Jag anser att man lär sig av misstag, så jag ångrar ingenting!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkylningar och någon magsjuka en gång typ. Var på akuten en gång för ett sår på benet som svällde upp och blev varmt.

11. Bästa köpet?
Resor och god mat

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, bensin, bilen och resor

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
 
När Errol frågade om jag ville förlova mig med honom.   

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Peaches - I feel cream, The Stooges - I wanna be your dog, The Runaways - You drive me wild, Nneka - Heartbeat

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Blandat faktiskt, å ena sidan har jag vuxit mycket som person och lärt mig mycket om mig själv och å andra sidan har jag mött ganska tunga motgångar.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Varit mer spontan på vissa plan, men jag har lärt mig det nu! Så nu är jag nästan raka motsatsen till hur jag var förr.
 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag skulle inte gått efter vad folk sagt åt mig att göra, vad som är bra och dåligt. Lyssnat mer på mig själv, men det har jag också lärt mig nu så det var bara bra egentligen.

18. Hur tillbringar du julen?

Träffade mamma, min bror och hans tjej på förmiddagen. Sen åkte jag till Gävle och träffade min syster med familj. Mycket mysigt, träffade min sambo som varit med sin familj på juldagen. Senare på juldagen gick jag ut och det ballade ur totalt. Men det var en helt ok juldag.
 

19. Blev du kär i år? 
Jag blev inte kär på det sättet eftersom att jag redan är kär i Errol, men jag blev "kär" i saker, tvprogram och roliga personer!

20. Favoritprogram på TV?
The Big Bang Theory, Family Guy, Det Okända, Paranormal State

21. Bästa boken du läste i år?
 

Läste många serier av böcker, som House of Night med en serie av 5 böcker och sen Släktet med en serie av 3 böcker. Har även läst en mycket informativ bok som heter Varför mördar man sin dotter?

22. Största musikaliska upptäckten?
The Runaways

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?  

Jag önskade mig inget när jag fyller år, men fick mycket bra och nödvändiga grejor.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Nej faktiskt inte...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? 

Firade i Enånger med hela familjen med massa god mat och tårta!

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nej faktiskt inte, jag är rätt så nöjd 

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
 
Jag hittade mig själv lite mer i år, och vågade framför allt lite mer. Så nu för tiden har jag på mig det jag känner mig bekväm i. Jag har slutat tänka på vad andra tycker. På riktigt den här gången.

28. Vad fick dig att må bra?
All bra musik, sommaren i Spanien, min familj, Errol, Stina, Lotta och Bonnica!

29. Vilken kändis var du mest sugen på? 

Brukar inte ha speciellt mycket kändis-sug men alla roliga män som Jonah Hill och Seth Rogen tycker jag är awesome.

3o. Vem saknade du?
Saknade typ ALLA när jag bodde i Spanien. Jag saknar Bonnica som bor i göteborg. På slutet av 2010 saknade jag Stina och Lotta som numera bor i Kanada. Och saknar fortfarande.

31. De bästa nya människorna du träffade?

Oj, Hanna är lätt en av dom! Så rolig tjej, och så himla ohämmad. I love it!

errols lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag fick andra delen av en bokserie jag läser.

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov ganska tungt.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Startade datorn.

Det sista du sa högt: Ja, den var bra!

Det senaste någon sa till dig: Var den bra?

Vad har du druckit idag: Proviva blåbär, cocacola och mineralvatten.

Vad var det senaste du åt: Ostkrokar.

Vad var det senaste du köpte: Mat.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun-ish.

Vad är det för väder hos dig nu: Stilla snöfall and I hate it.

Godaste glassmaken: Daimstrut lätt.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Det beror helt på, det är klart det kan hända.

Sover du tungt: Ja, men Errol tar priset.

Drömmer du mardrömmar: Som alla andra.

Trivs du med ditt jobb: Jobbar ju med roliga människor!

Favoritklädsel: Tights 100 denier med fot och fin tunika.

Favoritlåt just nu: Nneka - Heartbeat.

Vad ser du om du tittar till höger: Errol.

Vad gör dig glad just nu: Donkey Kong Returns, och när min sambo är ledig med mig!

Vad ska du göra härnäst: Spela Donkey Kong Returns.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Nöjd.

Favoritgodis: Choklad och sura.

Kläder just nu: Afrikainspirerad tunika och tighta jeans.

Sommarplaner: Tågluff med min sambo!

Hur många kuddar sover du med: 1 perfekt heavenly kudde.

Spelar du något instrument: Ytterst lite piano.

Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska, no doubt.

Vad är viktigast för dig: Att känna mig nöjd.

Är du kittlig: JA

Snarkar du: Enligt Errol...

Stjärntecken: Kräfta.

Äckligaste insekten: Spindlar utan tvekan.

Längtar du mest efter just nu: Sommaren!

killer queen

Vaknade hos mamma, jobb ikväll 17.00. Skulle behöva skotta fram bilen, orkar jag? Nein. Jag gör det ikväll efter jobbet.


Hade världens myskväll hos mamma igår, vi käkade massa gott och spelade kort. Har ju inte träffat henne på en vecka!

Mitt och Errols nyår i Frankrike var bezt, åkte pariserhjul 50m upp i luften och åt god mat. Pussades på tolvslaget så klart. Smällare och raketer vid strandpromenaden. Bilderna kommer när jag framkallat och scanat in dom.



RSS 2.0